اگر
ما به آثار خواندن قرآن توجه و قرآن را مانند دوستي در زندگي انتخاب كنيم،
آياتش را بخوانيم و در معاني آسمانياش تفكر كنيم، پس از مدتي زندگيمان
سرشار از نور، روشنايي، طراوت و زيبايي خواهد شد.
ما در نيايشي پيش
از تلاوت قرآن از خدا ميخواهيم:
«خدايا! رغبت مرا به قرآن افزون گردان و
آن را مايه روشنايى ديده و درمانِ بيمارىهاى دل و از بين رفتن غم و
اندوه من قرار ده. خدايا! زبانم را به خواندن قرآن بيارا و چهرهام را با
آن زيبا، بدنم را با آن قدرتمند و ترازوى اعمالم را سنگين كن».
و در
نيايشي كه هنگام ختم قرآن ميخوانيم، به خداوند ميگوييم: «خدايا! قرآن را
در دنيا همراه ما، در گور انيس ما، در قيامت شفاعت كننده ما، بر پُل صراط
مايه روشنايى، در بهشت همنشين، در برابر آتش دوزخ پوشش و براى اجراى
كارهاى نيك، راهنماى ما قرار ده.»
[ بحارالانوار، ج 89، ص 206 ـ 209]
اگر از آغاز تا پايان به آيات و سورههاي قرآن نظري بيفكنيم، خواهيم ديد كه قرآن،
بهترين شيوهها را براي زندگي دنيايي همراه با سعادت به انسانها نشان
داده است. زندگي همراه با عزت، سربلندي، برادري و بزرگواري، نه همراه با
ظلم و بيداد و ستم.
بياييد خانه هايمان را قرآني كنيم خانواده
اي كه با قرآن انس داشته باشد، از بركات فوق العاده اي بهره مند خواهند
شد، بركاتي كه تنها منحصر به آخرت نيست بلكه در همين دنيا نيز مي توان
ثمرات آن را مشاهده نمود .
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۳ مهر ۱۴۰۲ساعت:
۱۰:۰۶:۲۴ توسط:بهشت و جهنم موضوع:
نظرات (0)
يكي از آداب بسيار سفارش شده در اسلام مهمانداري و پذيرايي از او مي باشد، چنانچه براي اين عمل ثوابي عظيم در نظر گرفته شده است!
در اين باب حضرت محمد (ص) مي فرمايند: هر كس ايمان به خداوند و قيامت دارد، بايد ميهمان را گرامي بدارد و همچنين بيان نموده اند: هنگامي كه خداوند به مردمي اراده ي خير نمايد، هديه اي براي آنان مي فرستد. پرسيدند: آن هديه چيست؟ حضرت فرمودند: ميهمان است كه رزق خود را مي آورد و چون مي رود گناهان صاحب خانه را نيز مي برد.
در باب ميهمان داري نيز از حضرت علي (ع) روايت شده است كه ايشان فرموده اند:
هر مومني كه از صداي ميهمان [و ورود آن] خشنود شود، گناهان او آمرزيده مي گردد؛ گرچه گناهان او از زمين تا آسمان را پُر كرده باشد و در روايتي ديگر آمده است كه فرموده اند: هيچ مومني در دنيا ميهمان را دوست نمي دارد، جز آن كه چون از قبر خارج مي شود، صورت او مانند ماه شب چهارده مي باشد و اهل محشر مي گويند:
او جز پيامبر نيست. پس ملكي مي گويد: او مومني است كه ميهمان را دوست و گرامي مي داشته است، پس او را مسيري جز بهشت نخواهد بود.
علاوه بر اين حضرت محمد (ص) در روايتي ديگر بيان مي دارند:
هنگامي كه شخصي وارد شهري مي شود ميهمان اهل آن شهر است تا از آن شهر خارج گردد و صحيح نيست ميهمان بدون اجازه ميزبان خود روزه بگيرد، چرا كه ممكن است آنان غذايي براي او آماده كنند و فاسد گردد و صاحب خانه نيز نبايد بدون اجازه ميهمان روزه بگيرد چرا كه ممكن است ميهمان ميل به غذايي داشته باشد و ملاحظه حال ميزبان را بكند و خودداري نمايد»، و همچنين فرموده اند: «ميهماني سه روز است:
روز اول حق و لازم است، و روز دوم و سوم [جايز است]، و بعد از آن صدقه خواهد بود.» سپس فرمود: «نبايد كسي ميهماني خود را ادامه دهد تا برادر خود را به گناه وادارد» گفته شد: چگونه او را به گناه وامي دارد؟ فرمودند:
آن قدر نماند كه صاحب خانه چيزي نداشته باشد كه او را به وسيله ي آن تامين نمايد.
1- علامه مجلسي. بحارالانوار، ج75: 462، 463.
2- حسين بهارانچي. آيين همسرداري و آداب زندگي در اسلام: 293- 295.
بهشت و جهنم
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۳ مهر ۱۴۰۲ساعت:
۱۰:۰۶:۲۴ توسط:بهشت و جهنم موضوع:
نظرات (0)
چينيها پـس از مـرگ نيز دسـت از سـر ما برنداشتــهاند، آنها اينبار اعتقادات و باورهاي ما را دست مايه كسب درآمد كردهاند و دستگاهي ساختهاند كه به سنگ قبر متصل ميشود. باطري اين دستگاه كوچك به وسيله نور خورشيد در طول روز شارژ ميشود و شبها قرآن ميخواند.
اين خلاقيت و نبوغ آنهاست يا سهل انگاري و بي توجهي ما به فرهنگمان كه باعث شده هركس در هر كجاي دنيا فكر كند ميتواند آداب و رسوم ديگر كشورها را به مقري براي كسب درآمد تبديل كند؟! چينيها با سنگ قبرهاي ما مانند عروسكهايي رفتار كرده اند كه صداهاي مختلفي روي آن ضبط ميشود.
كار، بيشك بيهوده است
شما اگر مخاطبي نداشته باشيد، صحبت ميكنيد؟ بلاتشبيه پخش قرآن شب هنگام در قبرستان مانند اين است كه كلام خداوند را كه راه گشاي زندگي بشر است، بدون مخاطب پخش كنيم، اين كار بدون شك كاري بيهوده است و خداوند پيش از اين ما را درباره كارهاي بيهوده در آيه سوم سوره مؤمنون، مشخص كرده است.
آيا پخش قرآن به صرف آنكه پخش شود، براي كسي كه از دنيا رفته ثواب دارد؟ لازم نيست اطلاعات مذهبي دقيق و جامعي داشته باشيد تا بدانيد كه قرآن براي زندهها آمده است و اگر ما آن را براي خيرات رفتگان ميخوانيم، در درجه اول براي آرامش خودمان و بعد به نيابت از شخص فوت شده است.
به گفته حجتالاسلام بهراني، يكي از كارشناسان مذهبي؛ در صورتي كه اين كار سودمند باشد، آيا شما ميتوانيد در ماه مبارك رمضان براي شخصي كه از دنيا رفته به وسيله ضبط صوت قرآن ختم كنيد؟ چنين چيزي وجود ندارد، مگر اينكه شما خود نيز به همراه آن صداي ضبط شده به تلاوت آيات بپردازيد، در غير اينصورت ثوابي شامل حال فرد مورد نظر نميشود.
از نظر علي راد يكي از كارشناسان مذهبي، اين كار بي شك استفاده از عنصر حس گرايي عوام مردم است. قرآن براي قرائت انسان است تا در آن بينديشد، پخش آن شب هنگام و در قبرستانها چه سودي براي چه كسي خواهد داشت؟ ضمن اينكه بعضي افراد براي همين قرآن خواندن، بر سر مزار گذشتگان خود ميروند و اگر اين وظيفه را نيز به دست همت چينيها بسپارند، ديگر هيچ بهانهاي براي حاضر شدن در قبرستانها نمييابند.
ـــــــــــــــــــــــــhttp://s6.picofile.com/fpl_of_gravestones_2014_2.jpgـــــــــــــــــــ
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
استقبال مردم از اين سنگ قبرها
يكي از سنگفروشها درباره ميزان خريد و استقبال مردم از اين محصول گفت: قيمت پايين اين دستگاه يكي از عواملي است كه باعث استقبال زياد مردم از آن شده است البته فراموش نكنيد كه همه دوست دارند سر قبر عزيزشان قرآن پخش شود.
وقتي از او ميپرسم كه به نظر خود شما اين دستگاه بياحترامي به مقدسات ما نيست ميگويد: اين يك دستگاه است پس نميتوان گفت نشستن يا پا گذاشتن بر روي آن توهين به آيات قرآن است. ضمن اينكه درون خاك در كنار سنگ قبر نصب ميشود و امكان بياحترامي به آن وجود ندارد، البته اشكال شرعي هم ندارد.
اين سنگفروش ساخت اين دستگاه را در داخل ايران توصيه كرد. فكر كنيد اين اتفاق بيفتد و تعداد اين دستگاهها درون قبرستانها زياد شود، تصور كنيد نيمه شب صحنه قبرستان به چه شكلي در خواهد آمد؟!
سهلانگاري و بي توجهي ما به فرهنگمان
علي شريعتي واژه قرآن را “خواندني” معنا ميكند و ميگويد” اين سياست دشمنان سعادت بشري است كه قرآن را از ما بگيرند بگذارند لب طاقچه، پارچه گرانبهايي روي آن بيندازند و به ما ياد بدهند عيد به عيد آهسته پايين بياوريد غبارروبي كنيد و باز سر جايش بگذاريد، ببريد بر سر مزار مرده خود تا ثواب كنيد.
حال آنكه خداوند چنين دسيسههايي را از آغاز پيشبيني كرده و نام كتاب آسمانياش را خواندني گذاشته تا ما بدانيم آن را براي خواندن و درس گرفتن نزد ما فرستاده است آيا ما متولي مشخصي براي بررسي فرهنگي كالاهاي وارداتي خود داريم؟ اينكه چه چيز به خود فرهنگ ما ميدهند، دغدغه كدام سازمان است؟
بهشت و جهنم
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۳ مهر ۱۴۰۲ساعت:
۱۰:۰۶:۲۲ توسط:بهشت و جهنم موضوع:
نظرات (0)