عاق والدین از بوی بهشت محروم است!
یکی از بزرگترین گناهان کبیره ای که وعده ی عذاب الهی بر فاعل آن داده شده است، عاق والدین می باشد؛ به نحوی که رسول خدا حضرت محمد (ص) فرموده اند: کسی که پدر و مادرش را بیازارد، مرا آزار رسانده است و کسی که مرا بیازارد، خداوند را آزار داده است و آزاردهنده ی خداوند ملعون و مطرود است. (مستدرک الوسایل، ج 15: 193)
عاق والدین یکی از صفاتی می باشد که فراوان از سوی دین مبین اسلام مورد سرزنش و مذمت قرار گرفته شده است و از این رو پیامبر (ص) می فرمایند: اگر عاق والدین گردیدی خود را برای همنشینی با آتش جهنم آماده نما (جامع السعادت، ج2: 262) و در جای دیگر در ستایش احسان و نیکی به پدر و مادر فرموده اند: احسان و نیکی به پدر و مادر از نماز، روزه، حج و جهاد در راه خدا بهتر است.
(همان: 264)
با توجه به روایات و احادیث بر جای مانده، عقوبت های بسیار سختی برای افرادی که عاق والدین شده اند معین شده است که شاید اشاره تنها به تعداد اندکی از آن ها، زنهاری باشد برای افرادی که مبتلا به این گناه کبیره شده اند.
عاق والدین از بوی بهشت محروم است!
از امام باقر (ع) نقل شده است که پیامبر (ص) فرمودند: بپرهیزید و حذر نمایید از عاق والدین شدن، زیرا بوی بهشت از مسافت هزار سال راه استشمام می شود ولی چند گروه آن را استشمام نخواهند کرد: عاق والدین، قاطع رحم، پیرمرد زناکار و شخص متکبر. (مشکاة الانوار: 281)
رسول خدا حضرت محمد (ص) فرموده اند: حضرت موسی (ع) عرض کرد: خدایا؛ آن رفیق من که شهید شد کجاست و حالش چگونه است؟
خطاب رسید: او در جهنم است!
موسی(ع) عرض کرد: پروردگارا؛ مگر شهداء را وعده ی بهشت نداده بودی؟
خداوند فرمود: چرا، ولی دوست تو در آزار دادن و نافرمانی پدر و مادر اصرار داشت و من عمل کسی را که به پدر و مادر خود ستم نماید قبول نمی نمایم. (پند تاریخ، ج1: 94)
مرگی دشوار!
در روایتی از حضرت محمد (ص) آمده است که پیامبر خدا (ص) بر جوانی که در حال جان کندن بود وارد شدند و این حالت (جان دادن) بر جوان خیلی دشوار شده بود. پیامبر (ص) به او فرمود: ای جوان، چه می بینی؟
جوان گفت: دو نفر سیاه را می بینم که روبروی من ایستاده اند و از آن ها می ترسم.
سپس پیامبر (ص) پرسید: آیا این جوان مادر دارد؟
مادرش آمد و عرض کرد: بلی یا رسول الله، من مادر او هستم.
حضرت پرسیدند: آیا از او راضی هستی؟
عرض کرد: راضی نبودم، ولی اکنون به واسطه ی شما راضی شدم.
آن گاه جوان بیهوش شد و هنگامی که به هوش آمد پیامبر خدا فرمود: جوان! چه می بینی؟
جوان
عرض کرد: آن دو سیاه رفته و اکنون دو نفر سفید و نورانی آمدند که از دیدن
آن ها من خشنود شده ام، و در آن هنگام جوان از دنیا رفت. (مصابیح الدجی:
1276؛ آمال الواعظین، ج1: 330، 342)
از امام صادق (ع) درباره ی اجابت سریع نفرین والدین در حق فرزند عاق شده آمده است که ایشان فرموده اند: از جمله دعاهایی که در نزد خداوند در حجاب و پوشش قرار نگرفته و به اجابت می رسد عبارت است از؛ دعای پدر برای فرزند نیکوکار و نفرین برای فرزند عاق شده، می باشد (مستدرک الوسائل، ج 15: 204) ،
همچنین در باب عدم پذیرش اعمال از سوی فرد عاق شده در حدیثی قدسی آمده است که خداوند متعال سوگند یاد می کند و می فرماید: به عزت و جلالم سوگند اگر عاق والدین تمام اعمال و کردار پیامبران را انجام دهد، آن اعمال را از او قبول نخواهم کرد و نیز روایت شده است اول چیزی که خداوند در لوح محفوظ نوشت این بود که: همانا من خدایم و جز من معبودی نیست، هر کس پدر و مادرش از او راضی باشند من از او راضی ام، و هر کس پدر و مادرش از او ناراضی باشند، من از او ناراضی ام!
(جامع السعادت، ج2: 263؛ آمال الواعظین، ج1: 325؛ ره رستگاری، ج3: 68)
برچسب: ،