وبلاگ رایگان دانلود فیلم و سریال رایگان ساخت وبلاگ رایگان
حذف در پنل کاربری [X]
معرفي فرشتگان الهي بهشت و جهنم

بهشت و جهنم

از اینجا تا بهشت دو قدم است. قدم اول را بگذارید روی هوای نفس، قدم دوم در بهشت است.

معرفی فرشتگان الهی

ملائکه بسیارند اما برای درک این زیادت بهتر است ببینیم عالم آل محمد(ص) چه می فرماید.

امام صادق (ع) می فرماید:

تعداد آنها از ذرات خاکهای زمین بیشتر است و جایی در آسمانها نیست که با فرشته پر نشده باشد، آنها مشغول تسبیح خداوند هستند و اگر به حدیث دیگری از همان بزرگوار توجه کنیم که فرمود:هر شبانه روز هفتاد هزار فرشته به زمین آمده و پیرامون کعبه طواف کرده آنگاه نزد من(امام وقت) می آیند و به آسمانها میروند و هرگز بر نمی گردند بسیاری آنها روشنتر می گردد.


با این حال در قرآن تنها نام چند فرشته آمده است یعنی جبرئیل، میکاییل ، هاروت و ماروت.

و برخی را با ذکر صفت یاد کرده است مانند: ملک الموت، کرام الکاتبین، رقیب، عتید و ...

در این پست به معرفی چند فرشته ی الهی اشاره شده است:

1. جبریل؛

این کلمه در زبان عبری «گبریل» به معنای قهرمان و مرد خدا است. وی از فرشتگان بزرگ الهی است که نام او سه بار در قرآن کریم آمده است. (بقره، آیه98 و99 و تحریم، آیه4) البته در آیه هایی هم بی آنکه به صراحت نام او را ذکر کند به او اشاره دارد؛ مانند: تکویر، آیه19؛ مریم، آیه17.

در فارسی جبرئیل نوشته میشود. وی فرشته وحی است که آیات قرآن را بر پیامبر اکرم صلی الله و علیه و آله را می آورد.


2. میکال؛

این کلمه غیر عربی و غیر منصرف است. این کلمه یکبار در قرآن کریم (بقره، آیه99) آمده است و به صورت میکائیل و میکاییل نیز تلفظ میشود. و فرشته روزی است.


3. رَعْد؛

برخی گفته اند کلمه رعد در آیه «وَیُسَبِّحُ الرَّعْدُ بحَمْدهِ وَالْمَلائِکَةُ مِنْ خِیفَتِهِ وَیُرْسلُ الصَّواعِقَ فَیُصِیبُ بها مَنْ یَشاءُ وَهُمْ یُجادلُونَ فِی اللهِ وَهُوَ شَدیدُ الْمِحالِ»

نام فرشته ای است که مأمور ابرهاست و ابرها را به مکانهایی که باید باران در آنجا ببارد هدایت میکند؛ ولی با توجه به اینکه تسبیح خدای سبحان عمومی است و همه مخلوقات خدا را تسبیح میکنند کلمه رعد در این آیه صدایی است که از برخورد ابرها تولید میشود.


4. قعید؛

این کلمه عربی است و یکبار در قرآن کریم آمده است. «إِذْ یَتَلَقَّی الْمُتَلَقِّیانِ عَنِ الْیَمِینِ وَعَنِ الشِّمالِ قَعِیدٌ» گفته اند مراد از قعید در این آیه فرشته ای است که گناهان انسانها را می نویسد. برخی دیگر گفته اند کلمه قعید در این آیه صفت است نه اسم و وصف فرشتگانی است که موکل انسانها هستند.

در قرآن کریم سوره مبارکه قاف آیه 17 آمده است که:

«خدای مهربان راست و چپ تو دو فرشته به نام رقیب و عتید قرار داده این دو فرشته به مراقبت کامل نشسته و هر لحظه به ثبت و ضبط اعمال می پردازند.»


5. مالک؛(غضبناک ترین فرشته خدا)

نام فرشته ای که گماشته بر جهنم است و به اذن خدای متعال داخل و خارج کردن جهنمیان به دست اوست در سوره زخرف آیه77 در این باره می فرماید:

«وَنادَوْا یا مالِکُ لِیَقْضِ عَلَیْنا رَبُّکَ قالَ إِنَّکُمْ ماکِثُونَ»


6. روح؛

این کلمه 25 بار در قرآن کریم تکرار شده است که مراد از آن،‌ فرشته و غیر فرشته است. مانند این آیه ها: «یُنَزِّلُ الْمَلائِکَةَ بالرُّوحِ مِنْ أَمْرِهِ عَلی مَنْ یَشاءُ مِنْ عِبادهِ» «نَزَلَ بهِ الرُّوحُ الأمِینُ» «یَوْمَ یَقُومُ الرُّوحُ وَالْمَلائِکَةُ صَفًّا»

در روایتی که از امام صادق علیه السلام نقل کرده اند آن حضرت می فرماید: روح فرشته ای است بزرگتر از جبرئیل و میکائیل. در روایتی از ابن عباس نقل کرده اند که منظور از روح فرشته بزرگی از فرشتگان است.

7. سکینه؛

چون در قرآن کریم آمده خدا سکینه را نازل کرد؛ برخی گفته اند او از فرشتگان الهی است؛ ولی اینگونه نیست و به معنای لغوی آن است.


8. هاروت؛ 9. ماروت؛

این دو کلمه در آیه102 سوره بقره آمده است (وَما أُنْزلَ عَلَی الْمَلَکَیْنِ ببابلَ هارُوتَ وَمارُوتَ) اینها دو فرشته ای هستند که خدای متعال به شهر بابل فرستاد که به مردم شهر مطالبی آموختند و مردم از آن آموخته ها در راه ناصحصح استفاده کردند.

10. عزرائیل

فرشته مرگ - یاور خدا

 

11. آمابیل

 فرشته ای از آسمان - فرشته روز پنجشنبه - منتسب به سیاره مریخ- فرشته ای برای مسایل غریزی انسانها

12.نکیر‌ و 13.منکر (فرشتگان قبر)


فرشته هایی که سوالهای آخرت را در قبر از انسانها می پرسد و تعیین میکند انسان باید به بهشت برود یا جهنم


14.اسرافیل

 فرشته سوزان،  فرشته روز رستاخیز است. او به هزاران لهجه و زبان مختلف عالم ، و با هزاران زبان که از دهانش بیرون می آید، به تجلیل از شکوه و عظمت خداوند عالم می پردازد. او فرشته موسیقی نیز هست و شیپور یا صورش به شکل شاخ حیوانات است .


منبع: تبیان

گردآوری و تنظیم: بهشت و جهنم



برچسب: ،
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ مهر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۰۳:۰۱ توسط:بهشت و جهنم موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :