وبلاگ رایگان دانلود فیلم و سریال رایگان ساخت وبلاگ رایگان
حذف در پنل کاربری [X]
ياس بوي حوض كوثر مي دهد... بهشت و جهنم

بهشت و جهنم

از اینجا تا بهشت دو قدم است. قدم اول را بگذارید روی هوای نفس، قدم دوم در بهشت است.

یاس بوی حوض کوثر می دهد...



محتوای سوره کوثر

سوره کوثر در مکه نازل شده و دارای 3 آیه است. کلمه کوثر به معنی خیر فراوان است. در اینکه منظور از کوثر، نهری است در بهشت، یا حوضی در محشر، یا ذریه و فرزندان زیاد، یا علمای امت، یا نبوت و قرآن، یا علم و حکمت ‏یا... نظریه‌های گوناگونی وجود دارد.

شأن نزول سوره کوثر

در شان نزول این سوره می خوانیم : "عاص بن وائل "که از سران مشرکان بود پیغمبراکرم (ص) را بـه هـنـگام خارج شدن از مسجدالحرام ملاقات کرد, و مدتی باحضرت گفتگو نمود, گروهی از سران قریش در مسجد نشسته بودند و این منظره رااز دور مشاهده کردند, هنگامی که "عاص بن وائل " وارد مسجد شد به او گفتند: با که صحبت می کردی ؟ گفت : با این مرد "ابتر"!

تـوضـیـح ایـن که : پیغمبراکرم (ص) دو فرزند پسر از بانوی اسلام خدیجه داشت : یکی "قاسم " و دیـگری "طاهر" که او را "عبداللّه "نیز می نامیدند و این هر دو در مکه از دنیا رفتند, و پیغمبر اکرم (ص) فاقد فرزند پسر شد این موضوع زبان بدخواهان قریش را گشود و کلمه "ابتر" (یعنی بلاعقب ) را برای حضرتش انتخاب کردند، فکر می کردند با رحلت پیغمبراکرم (ص) برنامه های او به خاطر نداشتن فرزند ذکور تعطیل خواهد شد و خوشحال بودند.

قـرآن مـجـیـد نـازل شـد و بـه طرز اعجازآمیزی در این سوره به آنها پاسخ گفت و خبر داد که دشـمـنـان او ابـتر خواهند بود و برنامه اسلام و قرآن هرگز قطع نخواهدشد, بشارتی که در این سوره داده شده از یکسو ضربه ای بود بر امیدهای دشمنان اسلام و از سوی دیگر تسلی خاطری بود بـه رسـول اللّه (ص) که بعد از شنیدن این لقب زشت و توطئه دشمنان قلب پاکش غمگین و مکدر شده بود.

آثار و برکات سوره کوثر

1) دیدن رسول خدا صلی الله علیه وآله در خواب

از رسول خدا صلی الله علیه و اله وسلم روایت شده: هر کس سوره کوثر را در شب جمعه 100مرتبه تلاوت نماید رسول خدا را درخواب خواهد دید.1

به همین مضمون از امام صادق علیه السلام نیز نقل شده استک هر کس سوره کوثر را در شب جمعه پس از نمازی که در نیمه شب می خواند صد مرتبه بخواند به اذن خدا رسولش را در خواب خواهد دید.2

2) برای دور کردن افراد از خود

اگر بخواهی کسی را از خود دور کنی 9 مرتبه سوره کوثر را بخوان و به جانب او بدم به اختیار خود راه کج می کند و می رود.3


ختم مجرب

برای غنا و توانگری

روز چهارشنبه 40 مرتبه سوره کوثر را به نیت ثروت و توانگری بخواند.4

منابع

(1) منتخب الکلام فی تفسیرالاحلام، ج1، ص74

(2) روض الجنان و روح الجنان، ج20، ص421

(3) تعطیرالانام فی تعبیرالمنام،ج1، ص353

(4) درمان با قران، ص167


حوض کوثر

«حوض کوثر» نام نهر یا حوضی در بهشت است. واژه کوثر یک بار در قرآن آمده و سوره‌ای نیز به همین اسم نامگذاری شده است.

اما «حوض کوثر» در قرآن نیامده و صرفا در احادیث معصومین به آن اشاره شده؛ از جمله در حدیث متواتر ثقلین چنین آمده است:

«داعی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا ابداً حتی یردا علی الحوض »


از ابن عباس روایت شده که گفت هنگامی که سوره کوثر بر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نازل شد، امام علی علیه السلام به ایشان گفت:

«یا رسول الله، کوثر چیست؟»

پیامبر فرمود:«نهری است که خداوند با اعطای آن به من، مرا گرامی داشته است.»
علی علیه السلام گفت:«آن را برای ما توصیف فرما.»

پیامبر فرمود:«کوثر نهری است که زیر عرش الهی جاری است. آبش سفیدتر از شیر و شیرین‌تر از عسل است. ریگ‌هایش زبرجد و یاقوت و مرجان، گیاهش زعفران و خاکش مشک‌بوست.»
آن‌گاه رسول خدا فرمود:«ای علی، این نهر برای تو و محبان تو پس از من است.»

رسول خدا در حدیثی دیگر فرمود:«هر کس قطره‌ای از حوض کوثر بنوشد هیچ‌گاه تشنه نخواهد شد.»


امیرمؤمنان علی علیه السلام نیز فرمود:«من به همراه عترت و خاندانم در کنار حوض کوثر با رسول خدا هستم. هر کس می‌خواهد با ما باشد باید گفتار ما را فرا گیرد و به روش ما عمل کند.»


علامه مجلسی در جلد هشتم بحار الانوار، فصل مستقل و مفصلی به کوثر اختصاص داده و به ویژگی‌های حوض کوثر و ساقی و صاحب آن پرداخته است.



منابع :

بحارالانوار، ج 8، ص 16 - 29


شفاعت یافتگان حضرت زهرا (س)


وقتی خداوند به حضرت زهرا(س) می‌فرماید: حاجتت را بخواه، ایشان می‌فرمایند:

«یا رب! شیعتی» و خداوند پاسخ می‌دهد شیعیان تو را بخشیدم، سپس می‌فرماید شیعیان فرزندانم و خدا می‌فرماید: بخشیدم. بحث بر سر این است که در بعضی از روایات بیان می‌کند شیعیان من! مگر شیعیان حضرت زهرا(س) چه کسانی هستند؟

مهم‌ترین شاخصه صدیقه طاهره(س) دفاع از ولایت امیرالمومنین(ع)‌ بود این بانوی بزرگوار در دفاع از امیرالمومنین(ع) خالصانه وارد عرصه شد، جان خویش را بر کف دست گرفت و در راه دفاع از حریم ولایت، جان خویش را فدا کرد.

بنابراین هر کسی که دفاع و یاری کردن ولایت امیرالمومنین(ع)‌ و اولادش را مدنظر داشته باشد در حقیقت شیعه حضرت زهرا(س) بوده و به شفاعت حضرت در روز قیامت خواهد رسید...



برچسب: ،
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ مهر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۰۱:۱۳ توسط:بهشت و جهنم موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :